Escola Estiu pictogramaJa esta disponible el programa de la 4 Escola d’Estiu de l’IGOP que tindrà lloc del 26 al 29 de juny de 2017.

La crisi i l’austeritat han actuat com a potents acceleradors de les desigualtats socials i territorials a les ciutats, colpejant amb especial duresa els col·lectius i els barris més vulnerables. La feble recuperació econòmica actual no sembla suficient per a revertir aquesta tendència. La crisi ens deixa com a llegat unes ciutats més polaritzades a nivell social i territorial, i també un sector públic més afeblit, amb un marge de maniobra fortament restringit per la política de l’austeritat.

En aquest context, aquesta Escola d’Estiu es proposa analitzar el paper que poden jugar les polítiques socials i l’acció comunitària a l’hora de garantir i d’ampliar els drets socials per a tothom, reduint les desigualtats.

En el marc d’aquesta temàtica general, posarem l’accent en tres aspectes que posen en valor diferents línies de recerca desenvolupades per l’IGOP en els darrers anys: 1) els impactes de l’austeritat sobre les polítiques locals i el marge de maniobra de les ciutats en aquest context; 2) les estratègies comunitàries en l’àmbit escolar com a estratègia de reducció de les desigualtats educatives; 3) les desigualtats que existeixen en l’àmbit de la  cultura i les accions per promoure l’equitat d’oportunitats i recursos.

Les inscripcions són gratuïtes i s’han formalitzar per motius d’aforament a 

PROGRAMA ESCOLA ESTIU 2017

Escola Estiu IGOP_2017